https://theeschenkerijdetuinkamer.nl/koffie-in-den-bosch-kopen-hier-moet-je-op-letten/

Drie tips voor het uitzoeken van koffie in Den Bosch

Iedere horecaondernemer in Den Bosch weet hoe dol zuiderlingen zijn op een goede bak koffie. Het is daarom als ondernemer hartstikke belangrijk dat jij ze dat perfecte bakkie pleur kunt voorschotelen.

Koffie in Den Bosch uitzoeken die je gaat schenken in je eigen zaak is daarom een proces dat je nauwkeurig moet doorlopen. Hier lees je een paar tips om je op weg te helpen:

  • zorg voor variatie
  • kies nauwkeurig je bonen 
  • bedenk hoeveel tijd je kwijt wil zijn aan het zetten van de koffie
koffie zwart

Variatie is belangrijk

Niet iedereen drinkt koffie hetzelfde. Het is daarom goed om te zorgen dat je meerdere soorten kunt schenken aan je gasten. Waar de ene persoon heel blij wordt van een lekker grote cappuccino met opgeschuimde melk, wil de ander juist een goede, sterke espresso om de dag mee te beginnen. Kortom: iedereen drinkt koffie op zijn of haar eigen manier.

Variatie zit hem niet alleen in de soorten koffie die je maakt maar ook de ingredi├źnten. Natuurlijk wil je de beste bonen hebben, maar tegenwoordig is het ook goed om verschillende soorten melk te hebben. Bijvoorbeeld een sojamelk voor mensen met lactose intolerantie. 

koffie zwart

Kies de boon uit

Elke koffieboon is anders. Proef zelf de koffie die je gaat schenken en kies een boon die jouw gasten blij maakt. Het beste is om twee soorten bonen beschikbaar te hebben, met verschillende sterkte. Zo kun je een mildere variant gebruiken voor bijvoorbeeld het maken van een latte of cappuccino.