Hoe belangrijk is het interieur van een restaurant?

Als beginnend ondernemer, vooral in de horeca, kan je veel aan je hoofd hebben. Dan is het belangrijk om alles op een rijtje te hebben. We bespreken in dit artikel hoe belangrijk het interieur is als je als ondernemer net een restaurant wilt gaan openen. Bij vanaagten.nl kreeg je professioneel advies over hoe jij het beste je interieur van je restaurant kan inrichten. Wil je dit advies niet, geen probleem. Lees hier de tips voor het inrichten van een horeca interieur.

De indeling van je horeca interieur

Wanneer je je horeca interieur gaat inrichten is het belangrijkste dat je in je hoofd moet houden dat het een logische indeling moet hebben. Wanneer je gasten aan tafels gaan zitten, worden deze tafels genummerd, zodat je personeel weet wat waar naartoe moet. Om dit process gemakkelijker te maken is de indeling belangrijk. Veel horeca gelegenheden kiezen voor een s opstelling, omdat dit overzichtelijk is en geen gevoel van een kantine geeft. Op deze manier is het ook gemakkelijk voor het personeel om de tafel nummers te onthouden.

Hoe gaat alles eruit zien

Hoe je horeca interieur eruit ziet is ook belangrijk. Met de opkomst van social media zie je veel vaker dat horecagelegenheden met een aesthetisch interieur vaker ‘the talk of the town’ zijn. Dit komt, omdat het er mooi uitziet wanneer het gefotografeerd wordt en gedeeld wordt op social media. Denk daarom bij het inrichten van je horeca interieur aan hoe jij je zaak gedenkwaardig maakt. Neem als voorbeeld Sumo Leidseplein, die zwart en rood als basiskleuren gebruikt met behang van velvet in de vorm van waaiers. Dit slaat ook terug op het thema aziatisch. Daarnaast vind je in dit restaurant een enorme boeddha die centraal staat. Hoe kan je nou een boeddha van 3 meter hoog vergeten? Om de boeddha staan 2 wenteltrappen naar boven voor meer tafel gelegenheden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *