Limoncello

Drinken

Fan van citroenachtige dranken? Een Limoncello gaat er dan zeker in! 

Wanneer je fan bent van alcoholische dranken waarin een duidelijke citroensmaak waar te nemen is, dan zou je zeker eens een Limoncello moeten proberen. Dit is een drank die zijn oorsprong heeft liggen in Italië. Over het algemeen werd deze drank van oorsprong gemaakt in de omgeving van Sorrento. En nog steeds is deze oorspronkelijke omgeving een belangrijk detail van Limoncello, want de citroenen die in de drank worden verwerkt moeten uit de omgeving van Sorrento komen. Dit is althans nodig als je Limoncello wilt maken met de zogeheten IGP-aanduiding. Dit is een beschermde geografische aanduiding op z’n Italiaans. Consumenten weten door deze aanduiding dat ze met het ‘echte’ werk te maken hebben. 

Ander kenmerk van echte Limoncello is dat de citroenen (of de citroenschillen) moeten zijn opgelost in alcohol van 96 procent. Dit zorgt namelijk voor de beste oplossing van de oliën uit citroenschillen. De beste smaak en kleur van de drank wordt op deze manier bereikt.

Ideaal als digestief 

Van Limoncello wordt vaak gezegd dat het een uitstekend middel is om als digestief te worden ingezet. Dit houdt in dat je deze drank direct na een grote maaltijd nuttigt. Uiteraard doe je dat omdat je de drank lekker vindt, maar misschien wel even belangrijk is dat Limoncello ervoor kan zorgen dat de spijsvertering wordt verbeterd. Zo’n digestief kun je overigens vlak voor, vlak na of tijdens de koffie drinken.

Limoncello

Prima inzetbaar als onderdeel van cocktails

Ook als onderdeel van een cocktail is Limoncello meer dan geschikt. Hierbij wordt deze sterke drank dus gemixt met andere (meestal niet-alcoholische) dranken. Dit om de sterke punten van verschillende dranken met elkaar te kunnen combineren. Zo gaat Limoncello in de praktijk vooral goed samen met bijvoorbeeld tonic en prosecco.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *