Tips voor het kopen van een eiwitshake

eiwitshake kopen

Als je ooit een voet in een sportschool hebt gezet of door fitness geïnspireerde Instagram-posts hebt gebladerd, heb je vast iets gehoord of voorbij zien komen over een eiwitshake. Het probleem voor veel mensen is echter dat ze er in allerlei soorten en maten zijn. Het is daarom heel begrijpelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet wanneer je op zoek gaat naar een goede eiwitshake. Waar moet je nu op letten?

eiwitshake kopen

Snelle, medium of langzame eiwitten

Eiwitshake kopen kun je slim doen als je weet wat je nodig hebt! Je kunt eiwitten onderverdelen in 3 verschillende soorten: Snelle, medium of langzame eiwitten.

Snelle eiwitten

Snelle eiwitten zijn eiwitten die doorgaans binnen 1-2 uur zijn verteerd.

Medium eiwitten

Medium eiwitten zijn eiwitten die doorgaans binnen 3 tot 3 ½ uur zijn verteerd.

Langzame eiwitten

Langzame eiwitten zijn eiwitten die doorgaans zijn verteerd gedurende een periode van langer dan 4 uur.

Snelle eiwitten zijn nuttig om tot maximaal een uur na het trainen in te nemen zodat je spieren snel krijgen wat ze nodig hebben. Langzame eiwitten zorgen voor een langzame afgifte en zijn ideaal voor wanneer je slapen gaat om tijdens de nacht het herstelproces in gang te houden en te optimaliseren. Medium eiwitten zijn prima voor daar tussendoor.

Variaties, smaken en ingrediënten

Er zijn op het moment veel verschillende smaken en variaties. Dat is natuurlijk heel voordelig, want je kunt simpelweg een eiwitshake kopen die je lekker van smaak vindt. Wanneer je een eiwitshake hebt die je lekker vindt, zul je ook consistenter zijn in het gebruik en met plezier de shake opdrinken.

Waar je wel op dient te letten zijn de ingrediënten. Veel eiwitpoeders bevatten dierlijke producten en als je bijvoorbeeld veganist bent, is het niet de bedoeling dat je zoiets consumeert en dus op zoek moet gaan naar een alternatief.

Denk ook aan je doel. Als je wilt afvallen, let er dan goed op of er geen suikers in verwerkt zitten.

Shakes met probiotica

Deze nuttige bacteriën zijn misschien goed voor je, maar de hoeveelheid en het type probiotica dat nodig is om gunstige resultaten te bereiken is bij elke individu anders. Je kan het altijd proberen en wie weet is het erg geschikt voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *