Verschil tussen een normale en een horeca keuken

professionele horeca keuken

De keuken is een plek waar de meeste mensen aardig wat tijd in doorbrengen. Bij het aanschaffen van een keuken is het belangrijk om te weten wat je er precies mee wil doen. Zo is een keuken voor in huis heel anders dan een professionele horeca keuken. Wil jij voor je nieuwe onderneming een professionele horeca keuken aanschaffen en vraag je je af wat een professionele horeca keuken onderscheidt van een normale keuken? Lees dan vooral verder.

professionele horeca keuken

Apparatuur

Het grootste verschil tussen is het verschil in apparatuur. Zo heb je voor een horeca onderneming goede apparatuur nodig die snel werkt en lang mee gaat. Je zal je apparatuur heel veel nodig gaan hebben voor het bereiden van gerechten of drankjes voor je gasten. Je kan hierbij denken aan een goede koffiemachine en een snelle afwasmachine. Je kan in een horeca onderneming geen uren wachten tot de afwas klaar is en dus heb je een machine nodig die in een korte tijd je afwas schoon kan maken. Daarnaast heb je een goed fornuis nodig en allerlei andere extra apparatuur kan enorm handig zijn. De apparatuur dient van de beste kwaliteit te zijn, zo hoef je niet om de haverklap de boel te vervangen.

Ruimte

In een horeca keuken heb je genoeg ruimte nodig. Hoeveel ruimte je nodig hebt in de keuken verschilt natuurlijk enorm per grootte van de zaak en de hoeveelheid mensen die je eten en drinken wil bedienen. Bedenk dit van te voren en bekijk vanuit die berekening hoeveel ruimte nodig is in de keuken. Als je werkt met een kok zal een kleinere keuken genoeg kunnen zijn, als je wil werken met een groter team is het belangrijk een grotere ruimte te nemen voor de keuken.

Efficiëntie

In een horeca onderneming is het belangrijk dat er efficient te werk kan worden gegaan. Zo is het belangrijk dat de keuken een goede indeling heeft zodat er fijn in kan worden gewerkt. Een keuken voor in huis zou je waarschijnlijk zo mooi mogelijk willen inrichten, bij een professionele keuken gaat het vooral om de efficiëntie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *