Alcohol

Welk bier cadeau geven?

Tegenwoordig lijkt het wel steeds lastiger te worden om te bedenken wat je iemand cadeau moet geven. Het lijkt erop dat iedereen alles inmiddels al heeft. Is iemand een bierdrinker? Dan kan het heel leuk zijn om iemand bier cadeau te geven! Maar hoe kies je nu uit welk soort bier je iemand cadeau geeft? Je kunt hier meer over lezen in dit artikel.

Soorten bier

bier cadeau

Er zijn veel verschillende soorten bier te verkrijgen, waardoor het moeilijk kan zijn om een keuze te maken. Gelukkig zijn de soorten bier onder te verdelen is vier soorten smaken: bitter, soepel, zoet en fruitig. Als je weet aan welke smaak de ontvanger van je bier cadeau de voorkeur geeft, kun je aan de hand hiervan een biersoort uitkiezen.

Houd iemand van bitter? Dan zijn IPA bier en Quadrupel bier echte aanraders. Als iemand van soepel houdt, kun je weer beter kiezen voor blond bier. Liever zoet bier? Dan zijn oud bruin bier en dubbel bier betere opties. En iemand die van fruitig houdt kun je juist weer blij maken met kriekbier of witbier.

Cadeaupakket

Bier

Als je bier cadeau gaat doen, is het heel leuk om hier een cadeaupakket van te maken. Je kunt meerdere flesjes van hetzelfde soort bier cadeau doen, maar het is nog veel leuker om te kiezen voor verschillende soorten speciaalbier. Zo kun je voor verschillende soorten witbier kiezen of voor verschillende soorten oud bruin bier. Als je de smaakvoorkeuren van de ontvanger niet weet of als deze persoon van verschillende smaken houdt, kun je ook een pakket maken met alle vier de smaken.

Om het pakket helemaal compleet te maken kun je er ook borrelhapjes bij doen. Hierbij kun je denken aan worst, kaas, nootjes en toastjes met beleg. En het kan ook heel leuk zijn om één of twee mooie bierglazen aan het pakket toe te voegen!